О аутору

969736_264483790356513_270979401_n

Марина Пејчиновић ради као професор разредне наставе од септембра, 2001. године, а од 2013. године као мастер учитељ у ОШ ,,Бранко Радичевић“ – Штаваљ (општина Сјеница). У току свог вишегодишњег рада стручно се усавршавала у оквиру установе и ван ње. Похађала је многобројне акредитоване семинаре.

Мишљења је да сваки човек треба да ради на себи, да данас будемо бољи од себе јуче, а сутра од себе данас. Воли децу и рад са децом. Сваки дан посвећен деци није узалуд потрошен. Свој посао сматра хуманим занимањем и са љубављу га обавља. Сматра да, уз породицу, сваки учитељ (професор) обликује и ствара квалитетне људе уз креирање моралних, етичких и естетских особина личности који ће бити корисни чланови овог друштва.

Свакодневно се труди да од ученика створи личности са својим ставом и карактером, да постану добри људи, да мисле својом главом, да буду маштовити, креативни, дружељубиви, пожртвовани, спремни на акцију, доследни, упорни, јединствени, особени, да буду емпатични, мали-велики филантропи, да науче да уче и да заволе учење…

Заиста, целоживотно учење неопходно је свима, јер ,,човек се учи док је жив“, како каже народна пословица. Учење новина не треба да буде мучење, већ срећа, радост и задовољство.